Kiinalaisesta maalaustaiteesta...


Kiinalaisesta maalaustaidetta olen harrastanut Sipoon kansalaisopistossa (2005- ) sekä Oriveden opiston kesäkurssilla 2007. Sipoossa opettajana on ollut Liuhuo Wang.  Samalla on saanut harjoitella ja palautella mieleen englannin kielen taitoja. Oriveden opistolla opettajana oli Shu Jun. Yhden maalauksen saaminen valmiiksi kestää useampia tunteja riippuen käytetystä tekniikasta. Kiinalainen maalaustaide on kasvattanut pitkäjänteisyyttäni ja on ollut todella terapeuttista stressaavan työpäivän jälkeen. Maalatessaan ohjeiden mukaan unohtaa arjen huolet ja ikävät asiat.

Maalaustaiteen lisäksi kävin viime kesänä Savonlinnan kesäyliopiston Kiinan kieli ja kulttuuri -kurssin. Kulttuuriosuudesta muistaa vielä jotakin. Kieliosuus on päässyt rapistumaan. Toisaalta tiedän nyt miten nimeni kirjoitetaan kiinaksi... Saman viikon aikana kävin ensi kertaa oopperassa - "Uhkapeli" (kiinalainen ooppera).

Kuuntelen myös mielelläni kiinalaista musiikkia. Viime kesänä olin kuuntelemassa aitoa kiinalaista musiikkia konsertissa Savonlinnassa. Näistä kaikista muodostunee kotisivuilleni Kiinalaista juttua-kokonaisuus.


Orivedellä maalattuja:
                                            

Sipoossa maalattuja:

           

               

                  

Vielä vähän kesken... :

                

               
       Ilmainen www-laskuri