Vaatturi vieraili nukkekodissa

Opettajatar sai mekon päälleen ja aloitti nettailun. Kai sitä jotain noihin nukkekodin asukkaisiin itsestään laittaa. Sillä itsekin palailen tässä vähitellen arkisiin touhuihin ja nettihiljaisuuskin jää taakse. Teki todella hyvää olla käymättä nettimaailmassa… Nyt onkin sitten paljon uutta selattavaa (- jos enää jaksaa innostua).

Nukkisten asukkaat ovat siis saaneet vihdoinkin vaatteet päälleen. Kaikki paitsi opettajatar ovat Heidi Ott-nukkeja. Opettajattaresta olenkin jo kirjoitellut aiemmin. Lähtökohta oli siis tämä:

Eniten aikaa vei suunnittelu ja kankaiden valinta. Yhteen vaatteeseen ei onneksi paljon kangasta tarvita. Halusin kuitenkin säilyttää nukkekotini yksinkertaisen ja käytännöllisen tyylin. Niinpä joutui miettimään värimaailmaa ja ottamaan huomioon sen, että nukkekodissani eletään ainaista joulua. Opettajattaren puvustus olikin helpoin osuus tässä kokonaisuudessa.

Nukkisten väki vaatteet päällä:

Kaavat vaatteisiin löysin kirjoista: Sewing Dolls´Clothes – 27 Projects to Make in 1:12 Scale (ISBN 978-1-86108-505-4) ja The Miniature Costumier – Removable Clothing for Dolls´ House People (ISBN 1-86351-329-9). Kaksosille päädyin ompelemaan unipussit potkupukujen sijaan.

Isoisän neule on omaa suunnittelua alusta loppuun. Se on neulottu yhtenä kappaleena etukappaleen helmasta takakappaleen helmaan.

Nukkiksen väen kengät ovat vielä suunnitteluvaiheessa. Voi olla, että osalle tulee tossut tai villasukat kenkien sijaan. Saa nähdä kuinka kauan kenkien suunnitteluun ja toteutukseen menee. Ilman vaatteita nukkiksen asukkaat saivat olla turhan kauan, osa melkein kolme vuotta. Toivottavasti saan kengät, tossut tai villasukat tehtyä vähän nopeampaan tahtiin – vuodessa kenties…

Leave a comment

Your comment